MS – Magical Story

Riikka Saastamoinen

MS – Magical Story

MS – Magical Story 437 655 VamY

Olen aloittanut yrittäjäelämän jo melko aikaisin. Keittiökalustesuunnittelijana ja provisiopalkkaisena myyjänä joutuu harjoittelemaan yrittäjän ansanatamallia, jossa palkkaa ei tule, ellei tee tulosta. Tämän tien aloitin jo alle 30-vuotiaana.

Olen reilu nelikymppinen (eli keski-ikäinen) MS-tautia sairastava työkyvyttömyyseläkeläinen yrittäjä. Toimialani on suoramyynti ja sisällöntuotanto. Suoramyynti alana on kasvava. Suosittelemani tuotteet ovat pohjoismaisia terveys- ja hyvinvointituotteita, joita minä ja läheiseni käyttävät. Testipohjaa siis tuotteen toimivuuteen löytyy.

Jäätyäni työkyvyttömyyseläkkeelle vuonna 2018 ajattelin, etten koskaan voi enää tehdä mitään tuottavaa ja että jään kotiin kutomaan ja katsomaan Netflix-sarjoja. Mutta toisin kävi. Ystäväni tietävät, miten toimelias ja periksiantamaton olen, joten he esittelivät minulle mahdollisuuden tehdä työtä kotoa käsin, hoitaa omaa oloani ja tarjota samaa myös ystävilleni. Työtä ei tarvitse tehdä yksin, vaan ajatuksena on rakentaa yhdessä vahva yhteisö, jossa toimitaan ja tehdään töitä.

Kiinnostuin tämänkaltaisesta yritystoiminnasta, koska halusin saada hieman lisäansioita työkyvyttömyyseläkkeen lisäksi ja jatkaa vahvasti sosiaalista elämääni. Saan jatkaa työntekoa oman jaksamiseni tahtiin ja turvanani on kuitenkin eläke. Asia on hyvin monivivahteinen, ja ansaintamalliin todella kaivataan uudistusta, jotta työkyvyttömyyseläkeläinen voisi parantaa omaa elintasoaan aloittamalla yrittäjyyden.

Lisäksi toimin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Tästä innostuneena minua pyydettiin aktivoimaan muutaman yrityksen ja yhdistyksen fb- ja ig-sivustoja, joten tästäkin alkoi minulle toinen työ. Teen sisältöä nyt jo useammalle yrityksille, markkinoin heidän tuotteitaan omilla some-kanavillani ja järjestän heidän toimestaan kampanjoita ja arvontoja.

Ennen tätä kaikkea toimin Jyväskylässä kivijalkamyymälässä yrittäjänä. Suunnittelin ja myin kiintokalusteita ja sisustuksia joko pelkkinä suunnitelmina tai koko pakettina niin, että kaikki asennettiin paikalleen. Parhaimmillaan minulla oli työsuhteessa kuusi työntekijää. Kuitenkin oma vointini huononi ja jouduin ensin vähentämään työtaakkaa ja lopulta sanomaan neurologilleni, että oma työurani taisi tulla tiensä päähän.

Kaiken tämän lisäksi olen aktiivisesti mukana politiikassa, usean yhdistyksen hallituksessa, harrastan kilpayleisurheilua (kuulantyöntöä paraluokassa F34, jossa Suomen mestari vuosina 2020 ja 2021) sekä ratsastan. Olen sitä mieltä, että vaikka elämä kääntää kohti työkyvyttömyyselääkettä, aktiivinen elämä pitää virkeänä ja mikä parasta, antaa resursseja parantaa omaa elintasoa!

Hallitus

Suomen Vammaisyrittäjät Riikka Saastamoinen


Riikka Saastamoinen

Puheenjohtaja


Helena Tähtinen-Kivikäs

Varapuheenjohtaja

Suomen Vammaisyrittäjät Antero Kautto


Antero Kautto

Jäsenasiat ja talous


Joel Burgos

Mediavastaava

Riku-Ville Laurila


Riku-Ville Laurila

Hallituksen jäsen


Jutta Ikonen

Viestintävastaava

Suomen Vammaisyrittäjät Heidi Hamari-Martimo


Heidi Hamari-Martimo

Sihteeri

© Suomen Vammaisyrittäjät ry 2019-2022

Back to top